Vaarwijzer Nieuwsbrief - 2020 week 53

Dag 2020 - Hallo 2021

Het is altijd bijzonder als de dag van verzenden van de Vaarwijzer Nieuwbrief precies samenvalt met Oud en Nieuw. Langs deze weg willen wij u en uw naasten een heel gelukkig en vooral gezond nieuw jaar wensen. Het jaar 2020 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Helaas met veel downs. Ondanks dat hielden de meeste schippers het hoofd koel en verlegden gewoon de koers. Geen exotische bestemmingen in verre oorden. Dan maar 'gewoon' naar Friesland of de Biesbosch. En zo hoort het ook. Op het water moet je flexibel zijn en omgaan met de omstandigheden. Soms zit het tij tegen of komt de wind net uit de verkeerde richting. Maar met laveren bereik je toch je doel.

Wij zien u graag weer terug in het nieuwe jaar. Ook dan zullen wij u weer wekelijks bestoken met relevant nieuws en leuke nieuwe producten, kaarten en boeken.


Brexit een feit

Nu de 'deal' over de Brexit is goedgekeurd door het Europees en Britse parlement is de Brexit dan toch echt een feit. Naar goed Europees gebruik allemaal wel op het laatste moment en morgen gaan we zien of hoe het allemaal uitpakt. Wordt het een chaos in de havens en raken de schappen in de Britse supermarkten leeg? 

Op de site van de RYA is de informatie voor Britse watersporters weer bijgewerkt en veel informatie is zeker nuttig als u komend seizoen de oversteek wilt maken. Er zijn veel Britten die een boot hebben in een ander Europees. Van hen wordt actie verwacht om de papierwinkel voor hun bezit goed op orde te hebben. Omgekeerd zijn er natuurlijk ook Europeanen die een boot in Engeland hebben liggen of er wellicht één op het oog hebben. Ook hier geldt dat de papierwinkel in orde moet zijn.

Aangezien de watersport wereldwijd vooral Engelstalig is, worden er in Engeland ook heel veel boeken en kaarten gemaakt. Veel daarvan vindt u ook in de Vaarwinkel. Zonder problemen vonden deze hun weg naar klanten in Nederland en België. U mag er vanuit gaan dat dit na vannacht 00:00 nog steeds zo zal zijn. De groothandel waar wij voor de Engelse producten mee samenwerken heeft een dochteronderneming in Nederland en het magazijn in Engeland staat dicht bij het vliegveld. De papierwinkel wordt vermoedelijk wat lastiger, maar daar zal u als klant niets van merken. De Brexit deal voorziet min of meer in een accoord waardoor het goederen verkeer gewoon door kan gaan.


In een notendop

Een stel uit Groningen bouwden van hechthout een klein slepertje en varen er nu het water mee dun. Het stel woont in Ulrum, maar Zoutkamp aan het Lauwersmeer is de thuishaven van hun kleine gele slepertje. Het scheepje is door de heer Zwart en zijn echtgenote zelf gebouwd van hechthout (multiplex) en bekleed met epoxy giethars.


E-Seminars

Team Heiner organiseert een aantal online seminars over enkele uiteenlopende onderwerpen. Zoals meteorologie, navigatie, wedstrijdstrategie, zeiltrim en tactiek en de nieuwe wedstrijdsregels. De seminars worden online gehouden, maar zijn niet gratis. De eerste sessie is al 5 januari. Ga naar de site om meer te lezen en u in te schrijven.

 


Zeeangst

Zeeangst is het nautische logboek van een schipper, die met zijn vriendin en hun poes een zeiltocht maakt langs de Engelse zuidkust en het eiland Wight, en tevens het scheepsjournaal van een schrijver die landinwaarts een waterglas whisky ledigt bij het graf van Malcolm Lowry en een saluut brengt aan Virginia Woolf.

Zeiler, leraar en schrijver L.H. Wiener zette met zijn negen en een halve meter Koopmans zeil richting zijn 'geliefde zeilgebied', de Engelse zuidkust. Niet solo, maar met vriendin en poes Loes. Hoewel de titel van het boek misschien anders doet vermoeden, is Zeeangst vooral een prettig leesbaar boek over een zeilreis van Nederland naar Dartmouth en terug, maar dan met een flinke dosis humor.


Friese Waterlinie goed zichtbaar

De Hollandse Waterlinie kent u waarschijnlijk wel. Wie zich een voorstelling wil maken van de werking van de Friese waterlinie langs de zuid- en oostgrens van Friesland en in het bijzonder van de militaire functie van de tussen Wolvega en De Blesse aan de rivier de Lende (Linde) gelegen Blessebrugschans, moet daar nú een kijkje nemen. Door de hevige regenval van 24 tot en met 27 december 2020 is de omgeving van het ooit belangrijke verdedigingswerk onder water komen te staan, net als eeuwen geleden bijna altijd het geval was.

De wandelgids Tussen landweer & Friese Waterlinie is een mooi boek om te lezen en een praktische gids bij uw wandeltochten in dit mooie gebied.

Tijdens het wandelen, thuis, maar natuurlijk ook aan boord ziet u vast veel vogels. Maar herkent u ze ook? Het boekje Alle vogels helpt u de in Nederland veel voorkomende vogels te herkennen en leert u ook meer over deze gevederde vrienden. Alleen vandaag nog in de aanbieding met 35% korting en volgend jaar dus weer voor de normale prijs.


Getijtafels 2021 verschenen

Het nieuwe boekje met de Getijdetafels voor 2021 van de SDU is verschenen.
Enkele decimeters kunnen het verschil betekenen tussen wel en niet uitvaren. U wilt toch geen risico nemen om vast te lopen? Daarom is er Getijtafels Nederland, samengesteld en berekend door het Rijksinstituut voor Kust en Zee. Met dit boekje aan boord kunt u rekening houden met de waterstand en vaart u altijd op de juiste momenten uit.

Getijtafels Nederland geeft een compleet overzicht van de waterstanden langs de Nederlandse kust, op de benedenrivieren en zeearmen. U vindt tabellen met afkortingen en cijfers van 21 meetpunten. Daarnaast staan de tijden van opkomst en ondergang van zon en maan aangegeven.

Combineer de Getijtafels met de stroomschuifkaart van uw vaargebied en dan heeft u alle relevante informatie over waterstanden, stromingen en getijden bij elkaar.


Alleen vandaag nog

Vandaag is de laatste dag voor de decemberaanbieding van de Vaargids IJsselmeer, Markermeer en Randmeren. Bestel dus snel en krijg nog 15% korting.

Er zijn meer boeken geschreven over dit vaargebied, maar de Vaargids IJsselmeer, Markermeer en Randmeren combineert de rijke oude historie met de hedendaagse feiten. De Vaargids IJsselmeer, Markermeer en Randmeren is een aantrekkelijk boekwerk met veel nautische aanwijzingen en daarnaast ook veel toeristische- en historische informatie over de havenplaatsen en het vaarwater. Het boek combineert met diverse clips op YouTube. Het boek is zeer geschikt voor watersporters die voor het eerst deze grotere wateren op gaan varen, maar ook voor de doorgewinterde schipper die meer wil weten over de geschiedenis van de havens en vluchthavens.


Wij doen er uiteraard alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Maar u heeft ook vast gehoord of gelezen over de grote drukte bij de bezorgdiensten, zoals PostNL en DHL.Het kan dus zijn dat uw bestelling toch langer onderweg is. 
Ook zijn daardoor leveringen van onze leveranciers langer onderweg naar het magazijn. Het kan daardoor zijn dat we soms even zonder voorraad zitten en uw pakje dus later verzonden wordt. Of dat uw bestelling gesplitst verzonden wordt. Voor iedereen is dat lastig, maar wij doen uiteraard ons best om de overlast voor u zo veel mogelijk te beperken en uw bestellingen zo snel mogelijk te leveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.

Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.

Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...

Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.


aanbiedingen activiteiten adn adnr Adriatische zee afval agentschap telecom ais almanak ankeren anwb app's apparatuur Atlantische oceaan automatic identification system autonoom varen avontuur baz bedieningstijden beginners belangenbehartiging belastingen Belgie bemanning beperkt groot vaarbewijs beroepsvaart besparing betonning bijzonder binnenvaart binnenvaartexamens binnenvaartnieuws binnenwater boeken boekennieuws boordboeken boot delen boot kopen boot verkopen boothuur bootverhuur boten te koop bpr brexit brugbediening buitenboordmotor buitenland caledonia cartografie catamaran cbr certificaten cevni communicatie cruises cursus cvo cwo deeleigendom denemarken dieselmotor diploma discussie doe-het-zelf douane drenthe Duitsland duurzaamheid ecdis economie ehbo el elektriciteit elektrisch varen enc engeland erfgoed Europa evenementen examen financieel fiscaal Frankrijk friesland gadgets geschenk getijden gevaarlijke stoffen gmdss goede doelen golfsurfing gps griekenland groningen groot motorschip groot pleziervaartbewijs groot vaarbewijs grote pleziervaart handhaving historie hiswa hydrografie ICC icp IJsselmeer ilent imray inland-ECDIS innovatie internationaal internationaal vaarbewijs internet Italie jachtbouw jachthavens jachtmakelaar jachtontwerp jeugdboeken jeugdzeilen kaartinstrumenten kaartpassen kado kajuitjachtzeilen keuring kielbootzeilen kinderen aan boord kiteboard kitesurfing klassieke schepen klein vaarbewijs klussen knrm kombuis kroatie kustnavigatie kustwacht leesboeken leren lesmateriaal ligplaatsen logboek m magazines manoeuvreren marcom marifonie marifoon marine markermeer marktontwikkelingen marrekrite medisch meteorologie middellandse zee milieu moezel motorbootvaren motorboten museum natuur nautische publicaties navigatie navigator nederland nie nieuwe schepen noordzee noorwegen oceaan olympische spelen onbemand varen onderhoud ondernemerschap oosterschelde Oostzee opmerkelijk overheid passagiersvaart pilot plannen plastic soup platbodem plezierbootbelasting Polen politie politiek portugal problemen productnieuws promanent provincie radar recycling reddingsbrigade reddingsmiddelen regelgeving reisvoorbereiding reizen rijkswaterstaat rijnpatent rijnvaart river information system rivieren rondvaartschipper rpr RYA sabathical satnav scandinavie scheepsbouw scheepsonderhoud scheepvaart scheepvaartboeken scheepvaartnieuws schiemannen schoonmaken sectornieuws slecht weer sloepvaren sluizen snelle motorboot software spanje spiegel der zeilvaart src sre srw staande mastroute storm stremmingen stuurbrevet SUP superjachten surfing surfschool techniek tips TKN toekomst toerisme toerzeilen topsport trends tuigage Turkije tweedehands uitrusting vaaratlas vaarbelasting vaarbewijs vaardocumenten vaargebieden vaargegevens vaargids vaarinformatie vaarkaart vaaropleiding vaarpraktijk vaarregels vaarreglementen vaarroutes vaarschool vaartax vaartberichten vaartocht vaartuigregistratie vaarvakantie vaarwater vaarweg vaarwijzer vaarwinkel vamex varendoejesamen veiligheid verhuur verkeersbegeleiding vhf visserij waddenzee wadvaren wateratlas waterkaart waterkampioen waterland waterrecreatie watersport watersportbeurzen watersportbladen watersportboeken watersportnieuws watersportopleiding watersportvakantie watersportverbond wedstrijden weer wereldomzeiling Westerschelde wetenswaardig wetgeving windsurfing winterberging winterklaarmaken winterstalling zeekaarten zeeland zeemanschap zeevaart zeevaartschool zeezeilen zeilbewijs zeilboot zeilen zeilheld zeilles zeilschepen zeilschool zeiltrim zwaar weer

Google banner

NIEUWSBRIEF

E-mail adres:

 

Blijf op de hoogte; abonneer u op de gratis nieuwsbrief

Blogarchief

Google side

Vaarwijzer weblog

Vaarwijzer™ is een website met infomatie voor watersport en scheepvaart. Informatie die u helpt om beter voorbereid het water op te gaan. In de Vaarwijzer Weblog vindt u actuele berichten en het archief van alle berichten die eerder in de Vaarwijzer Nieuwsbrief zijn verschenen.