Contact met Vaarwijzer en reageren op berichten

U kunt op berichten in deze weblog reageren. Onder het bericht waar u op wilt reageren klikt u op de link 'REACTIES'.

Als u direct met ons contact wilt opnemen dan vindt u onze contactinformatie hier ...

Vaarwijzer en Vaarwinkel zijn handelsnamen van Promanent b.v..

17 opmerkingen:

 1. 22 juli 2010
  diverse malen op Veerse meer getracht weerbericht
  post ouddorp te ontvangen.
  Op VHF 71 en ook op VHF 10
  zoals in Waterkampioen vermeld, maar niks...
  Hebben de protesten niet geholpen?
  Of doe ik het verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goedendag

  ik wil een boot aanschaffen om te gaan vissen met hengel op zee

  waar kan ik al het informatie erover vinden

  b.v
  tot hoeveel pk heb je een vaarbewijs nodig?
  hoeveel belasting?
  haven belasting?
  andere kosten?

  mvg

  eko

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @eko: ik ken geen website over vissen op zee, wellicht dat u het beste eens naar de plaatselijke vereniging op het strand gaat.
  Op zee en vanaf het strand is geen vaarbewijs nodig, maar is wel handig als u ooit een haven wilt aanlopen of eens op het binnenwater wilt varen.
  Vaarbewijs is verplicht vanaf 20 km/uur (snelle boot) en dat verschilt dus per type boot en motorvermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goededag,

  Laatst heb ik te horen gekregen dat al er een boot gezonken is en de gene die hem van de bodem ophaalt mag hebben klopt dat?

  Graag Reactie: Richard_Vilsterman@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb ik nog nooit gehoord. Volgens mij geldt dat zelfs niet voor scheepswrakken die al honderden jaren op de bodem liggen en dus zeker niet voor een recent wrak. Wel kan ik mij voorstellen dat de beheerder van een vaarwater een dergelijke afspraak met een berger maakt. De vraag is dan wel of niet later alsnog de rechtmatige eigenaar zich kan melden. Soms is dat de verzekeraar als die bij total loss een vergoeding heeft betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste,

  Ik heb onlangs een feestavond gehad op een schip op het IJ in Amsterdam.
  Het viel mij op dat aan weerzijde van het schip schuifdeuren zaten die niet afgesloten waren en dus te alle tijde opengeschoven konden worden. hierachter bevond zich geen reling of iets dergelijks.
  Omdat dit in de ruimte was waar het feest was, vond ik dit een vreemde en onveilige situatie.
  Volgens de mensen op dit schip was het open laten van deze deuren een wetmatige verplichting.
  Het waren vluchtdeuren die niet afgesloten mochten worden. Mijn vraag is, klopt dit? Moet er niet enige afsluiting zijn, een eenvoudig te verwijderen pen of zo.
  Waar kan ik informatie hierover vinden? Bij voorbaat dank voor uw reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elk passagierschip moet een certificaat van onderzoek hebben en dus aan de eisen van Binnenvaartwet, -regeling en -besluit voldoen. In deze regels zijn veel van de technische eisen ed. terug te vinden.

   Verwijderen
 7. Geachte,
  Ik heb als nederlander in 1995 bij RYA in londen mijn vaarbewijs kl gehaald, weet u waar ik hem nu kan verlengen , bij RYA schrijven ze mij dat hun dat niet kunnen omdat ik geen ingezeten ben, is de wet soms veranderd.Ik heb elke 5 jr tot nu toe geen probleem gehad.

  Vr Gr A Vlug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben dat vaker gehoord. Engeland kent geen vaarbewijs. Wel kan men in Engeland een ICC (Internationaal vaarbewijs) certificaat halen. Dat is een apart examen en alleen mogelijk met een minimale RYA vooropleiding. Daarmee kan alleen iemand met Engelse nationaliteit een ICC krijgen. Een Nederlander die in Engeland woont heeft er dus niets aan. Zal wel zo binnen de ICC afgesproken zijn. Eigenlijk zondigt Nederland op dat vlak, want jarenlang en nog steeds halen Belgen in Nederland een Vaarbewijs om zo een ICC te bekomen. Een Nederlander kan echter alleen een vaarbewijs met ICC bekomen door in Nederland examen te doen.

   Verwijderen
 8. Beste Jaap, ik ben een trouwe lezer van je nieuwsbrieven. Altijd nuttig ! Ik heb een vraag over de navigatiekaarten, de serie 1800. Ik ben een beetje de weg kwijt :) Hoe oud mogen je kaarten aan boord zijn ? Omdat er geen nieuwe kaarten meer worden uitgegeven, ben ik dus niet meer up to date. Is het een kwestie van elke keer de aanvullingen van de BaZ op je kaart aanbrengen ? Is dat voldoende ?
  MvG Patric

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Johan: dank je voor de complimenten. Voor de pleziervaart gelden er geen regels wat betreft de zeekaarten. Het is echter aan te raden om altijd met de meest actuele kaarten die zijn bijgewerkt tot de laatste wijzigingen te varen. Het is dus niet de leeftijd, maar vooral hoe recent de kaarten zijn bijgewerkt. "Officiele zeekaarten" (niet de 1800 serie) worden daarom altijd door de kaartenkamer van de A-Agent bijgewerkt, waarna ze vervolgens aan boord worden bijgewerkt. Kaarten voor de pleziervaart moet je zelf bijwerken. De 1811 is deze week verschenen en vanaf deze week gelden de BAZ dus voor deze kaart. De 1809 is bijvoorbeeld van 2012 en moet dus bijgewerkt worden vanaf dat jaar. Etc.. Dus: koop de meest actuele kaart en werk deze daarna trouw bij. Dan zit je altijd goed. In de Vaarwinkel (www.vaarwinkel.nl) verkopen wij altijd de meest actuele editie van een kaart.

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo Jaap, jij kent redelijk de weg in het watersportwereldje, weet jij of Datacharter (van WaypointsGPS) nog actief is ? Ik gebruik WaypointsGPS als 2e navigatie programma, voornamelijk omdat ik de topokaarten zo mooi vind. Nu heb ik versie 2013 maar als ik op het gebrek aan reactie van Datacharter af mag gaan zal het zo maar kunnen dat dat de laatste zal zijn ... m vr groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Recent heb ik nog met Datacharter contact gehad over de mail, dus ik ga er vanuit dat zij nog actief zijn. De Topokaarten zijn inderdaad mooi om te zien. Wist je trouwens dat in Nederland alle kaarten uiteindelijk allemaal uit dezelfde (overheids)bron komen? Dus alle kaarten delen feitelijk dezelfde ondergrond.

   Verwijderen
 11. Dankjewel Jaap, en jazeker, het is net een soort lopend buffet waar je díe lagen op je bordje (kaart) legt die je nodig hebt.
  http://gis.startpagina.nl/ En natuurlijk ligt met Internet de wereld aan je voeten !
  Leuk is ook bijvoorbeeld de actieve kaart van waternet in Amsterdam:https://grachten.waternet.nl/vaarkaart/#!/verkeer/filter/melding%7Chinder%7Coponthoud%7Cstremming%7Cvaste-brug%7Cvaste-brug-0

  Maar het ouwerwetsche tekenwerk van bijvoorbeeld een gemeente plattegrond uit het begin van de vorige eeuw blijft prachtig om te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Komt de digitale vaaratlas voor de Tomtom weer op de markt?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. komt de digitale vaaratlas voor de tomtom weer op de markt?

  BeantwoordenVerwijderen

Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.

Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.

Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...

Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.


aanbiedingen activiteiten adn adnr Adriatische zee afval agentschap telecom ais almanak ankeren anwb app's apparatuur Atlantische oceaan automatic identification system autonoom varen avontuur baz bedieningstijden beginners belangenbehartiging belastingen Belgie bemanning beperkt groot vaarbewijs beroepsvaart besparing betonning bijzonder binnenvaart binnenvaartexamens binnenvaartnieuws binnenwater boeken boekennieuws boordboeken boot delen boot kopen boot verkopen boothuur bootverhuur boten te koop bpr brexit brugbediening buitenboordmotor buitenland caledonia cartografie catamaran cbr certificaten cevni communicatie cruises cursus cvo cwo deeleigendom denemarken dieselmotor diploma discussie doe-het-zelf douane drenthe Duitsland duurzaamheid ecdis economie ehbo el elektriciteit elektrisch varen enc engeland erfgoed Europa evenementen examen financieel fiscaal Frankrijk friesland gadgets geschenk getijden gevaarlijke stoffen gmdss goede doelen golfsurfing gps griekenland groningen groot motorschip groot pleziervaartbewijs groot vaarbewijs grote pleziervaart handhaving historie hiswa hydrografie ICC icp IJsselmeer ilent imray inland-ECDIS innovatie internationaal internationaal vaarbewijs internet Italie jachtbouw jachthavens jachtmakelaar jachtontwerp jeugdboeken jeugdzeilen kaartinstrumenten kaartpassen kado kajuitjachtzeilen keuring kielbootzeilen kinderen aan boord kiteboard kitesurfing klassieke schepen klein vaarbewijs klussen knrm kombuis kroatie kustnavigatie kustwacht leesboeken leren lesmateriaal ligplaatsen logboek m magazines manoeuvreren marcom marifonie marifoon marine markermeer marktontwikkelingen marrekrite medisch meteorologie middellandse zee milieu moezel motorbootvaren motorboten museum natuur nautische publicaties navigatie navigator nederland nie nieuwe schepen noordzee noorwegen oceaan olympische spelen onbemand varen onderhoud ondernemerschap oosterschelde Oostzee opmerkelijk overheid passagiersvaart pilot plannen plastic soup platbodem plezierbootbelasting Polen politie politiek portugal problemen productnieuws promanent provincie radar recycling reddingsbrigade reddingsmiddelen regelgeving reisvoorbereiding reizen rijkswaterstaat rijnpatent rijnvaart river information system rivieren rondvaartschipper rpr RYA sabathical satnav scandinavie scheepsbouw scheepsonderhoud scheepvaart scheepvaartboeken scheepvaartnieuws schiemannen schoonmaken sectornieuws slecht weer sloepvaren sluizen snelle motorboot software spanje spiegel der zeilvaart src sre srw staande mastroute storm stremmingen stuurbrevet SUP superjachten surfing surfschool techniek tips TKN toekomst toerisme toerzeilen topsport trends tuigage Turkije tweedehands uitrusting vaaratlas vaarbelasting vaarbewijs vaardocumenten vaargebieden vaargegevens vaargids vaarinformatie vaarkaart vaaropleiding vaarpraktijk vaarregels vaarreglementen vaarroutes vaarschool vaartax vaartberichten vaartocht vaartuigregistratie vaarvakantie vaarwater vaarweg vaarwijzer vaarwinkel vamex varendoejesamen veiligheid verhuur verkeersbegeleiding vhf visserij waddenzee wadvaren wateratlas waterkaart waterkampioen waterland waterrecreatie watersport watersportbeurzen watersportbladen watersportboeken watersportnieuws watersportopleiding watersportvakantie watersportverbond wedstrijden weer wereldomzeiling Westerschelde wetenswaardig wetgeving windsurfing winterberging winterklaarmaken winterstalling zeekaarten zeeland zeemanschap zeevaart zeevaartschool zeezeilen zeilbewijs zeilboot zeilen zeilheld zeilles zeilschepen zeilschool zeiltrim zwaar weer

Google banner

NIEUWSBRIEF

E-mail adres:

 

Blijf op de hoogte; abonneer u op de gratis nieuwsbrief

Blogarchief

Google side

Vaarwijzer weblog

Vaarwijzer™ is een website met infomatie voor watersport en scheepvaart. Informatie die u helpt om beter voorbereid het water op te gaan. In de Vaarwijzer Weblog vindt u actuele berichten en het archief van alle berichten die eerder in de Vaarwijzer Nieuwsbrief zijn verschenen.