Vaarwijzer Nieuwsbrief - 2023 week 34


Nieuwe Vaarwinkel website online

Vorige week hebben wij u gevraagd om het nieuwe ontwerp voor de Vaarwinkel website te testen. Wij hebben enkele zeer deskundige internetgebruikers onder onze lezers. Hartelijk dank voor uw bruikbare opmerkingen en kritiek. Afgelopen week hebben wij alle opmerkingen zo ver mogelijk kunnen verwerken en daarom is de nieuwe website vandaag officieel live gegaan.

Best een hele stap, maar het moest er natuurlijk toch een keer van komen. De nieuwe website heeft niet alleen een fris moderner ontwerp, maar de techniek achter de site is nu weer helemaal klaar voor de toekomst en alvast voorbereid op een aantal nieuwe functies die wij de komende tijd zullen introduceren.

Wij zijn in ieder geval blij dat het nu zover is en hopen u ook. En om dit samen met u te vieren loopt de kortingsactie van vorige week nog gewoon door. Als u onderstaande kortingscode gebruikt op de nieuwe website krijgt u € 5 korting op een bestelling van minimaal € 20.

Kortingscode: NIEUWESITE2023
(Let op: letters in hoofdletters, normaal zijn deze acties alleen voor de lezers van onze nieuwsbrief, maar om de nieuwe site te vieren nu ook voor iedereen die de nieuwsbrief hier leest. Code geldig tot eind september 2023.)


Bouw grootste windpark van start

De bouw van het Britse windpark Dogger Bank is van start. Het windpark, te vinden in het Britse deel van de Noordzee, krijgt een capaciteit van 3,6 gigawatt en wordt daarmee het grootste windpark op zee ter wereld. Als het windpark eenmaal klaar is, zal het in staat zijn om jaarlijks 6 miljoen Britse huishoudens van stroom te voorzien. Ook zal het park dan ongeveer net zoveel oppervlakte beslaan als de regio Groot-Londen: ruim 1.500 vierkante kilometer en dat is groter dan de provincie Utrecht.


Ontdek de haven

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 ontdekt u de Rotterdamse haven tijdens de 46ste editie van de Wereldhavendagen. Vergaap u aan bijzondere schepen, ga mee met spannende excursies en geniet van al het spektakel op het water. Duik in de carrièremogelijkheden van de haven, ervaar de energietransitie van dichtbij of ontdek hoe de slimme haven van de toekomst eruitziet.


Onderzoeksschip kan niet tanken

Bij het ontwerp van het nieuwe Australische onderzoeksschip dat naar de Zuidpool vaart is er iets niet helemaal goed gegaan. De boot is te hoog om onder een brug op Tasmanië door te passen. Dat betekent dat de RSV Nuyina iedere keer dat er getankt moet worden eerst een paar honderd kilometer om moet varen. De makers van de RSV Nuyina hadden het nog zo beloofd: ja, het schip past onder de Tasman-brug in Hobart. Maar nu het schip er dan ook daadwerkelijk vaart, blijkt het 160 meter lange schip toch niet onder de 46 meter hoge brug door te passen.

Redactie: een bericht in de categorie vreemd nieuws. Bestaan hiervoor immers geen varende bunkerboten of tankschepen? Zoals in meeste zeevaarthavens, die naar het schip toekomen.


Stand-Up Paddle of SUP is waarschijnlijk de meest toegankelijke sport onder de surfdisciplines. Rechtstaand op een supboard peddelt u op het vlakke water van meren, kanalen en rivieren, maar u kunt ook op de zeegolven en bergrivieren bedwingen. Op uw supboard ontdekt u de wereld op een ontspannen manier vanaf het water, maar het vormt tegelijk een complete workout, zorgt voor een goede mentale gezondheid en het is een leuke sociale activiteit. En het leuke is dat het ook dicht bij huis te doen is. U hoeft er dus niet speciaal voor naar de boot. Ideaal dus om na het vaarseizoen er nog af en toe even een uurtje tussenuit te piepen.

Just SUP van Wim Pyl is het nieuwste boek over SUP'en in de Vaarwinkel. Een mooi en praktisch boek voor zowel de beginnende als meer ervaren SUP'er.


Ongeldige vaarbewijzen in omloop

Carlo Lautenslager, documentexpert en teamleider van het landelijk vaartuigenteam van de politie – ziet steeds meer 'fantasiedocumenten' voorbijkomen op het water. "Er zijn mensen die vaarbewijzen kopen die vals zijn, maar er zijn ook mensen die een vaarbewijs kopen bij een instantie die examens afnemen en die pretenderen dat het een goed vaarbewijs is", vertelt hij in Het Misdaadbureau op NPO Radio 1.


ANWB Vaarbewijs boek vernieuwd

Het ANWB Cursusboek voor het Klein Vaarbewijs I en II is vernieuwd en uit voorraad leverbaar. Deze 29e druk is geheel bijgewerkt volgens de meest recente exameneisen van het CBR. Zo wordt het behalen van uw vaarbewijs een fluitje van een cent. Er zijn twee uitvoeringen: het losse boek of het boek in combinatie met de online examentraining. De prijzen zijn gelijk gebleven.


WK Zeilen zit er weer op

Het WK Zeilen in Scheveningen zit er al weer op. Het was een mooie evenement met condities om een mooie competitie in alle deelnemende klassen te varen. Voor de deelnemers ook een evenement dat zo voor de Olympische Spelen volgend jaar duidelijk maakt waar zij staan. Nederlandse en Belgische sporters wisten mooie resultaten neer te zetten. Voor sommigen reden tot tevredenheid, voor anderen een teleurstelling. In ieder geval zijn diverse zeilers nu zeker van hun ticket voor de Olympische Spelen.

Voor Nederland was er goud bij het Windsurfen voor de mannen en de mannen in de 49er. De Nederlandse vrouwen in de 49er wisten zilver te winnen, terwijl de Belgische 49er een vierde plaats zeker wist te stellen. Ook Marit Bouwmeester kon een verdienstelijke vierde plaats veroveren evenals Laila en Bjarne in de Nacra 17.


Nieuwe app Pleasure Boating (Belgium)

Watersporters in België moesten er even op wachten, maar hij is er nu; de langverwachte mobiele app voor de pleziervaart. Met de app Pleasure Boating kunnen pleziervaarders in België alle informatie over hun brevetten, vaartuigen en reizen binnen België (inclusief de Belgische Noordzee) in een handomdraai raadplegen. Op die manier maakt DG Scheepvaart van de FOD Mobiliteit en Vervoer de pleziervaart niet alleen moderner door (nog meer) te digitaliseren, maar maakt ze het voor de pleziervaarders zelf ook heel wat eenvoudiger om informatie terug te vinden.


Aftellen voor de Hiswa begonnen

In de Bataviahaven van Lelystad is het aftellen begonnen voor de Hiswa te Water, de grootste openlucht watersportbeurs van Noordwest Europa. Woensdag 30 augustus gaat om 10 uur de beurs open. Door de 75 meter lange entreetent zullen in vijf dagen naar verwachting meer dan dertigduizend bezoekers de beurs betreden.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om de kwaliteit van de expositie te optimaliseren, onder meer door de chiquere aankleding en het aantrekken van eersteklas catering. Ook is het boten-aanbod groter dan ooit. Meer dan 424 boten met een totale geschatte waarde van 1 miljard euro zijn aan de steigers en op de kades van de Bataviahaven te bewonderen. Het is niet alleen het recordaantal boten en jachten dat indruk maakt. Ook de diversiteit van het aanbod is uniek in Europa.


Nu de eerste scholen weer begonnen zijn loopt het hoogseizoen op het water ook een beetje op zijn eind. De dagen worden korter en in de ochtend is de naderende herfst al te ruiken. Juist nu is het op het water extra mooi. Het wordt langzaam aan steeds rustiger en als u dus niet aan de schoolvakanties begonnen bent is nu wellicht hét moment om de wateren van ons eigen land te verkennen. Een leuk en praktisch boek dat u daarbij aan inspiratie helpt is het populaire boek 35 Toertochten voor motorboot en sloep

De meest complete vaarroute gids voor Nederland en België met maar liefst 35 verschillende vaarroutes. Routes voor een dag of meerdere dagen en routes die slim te combineren zijn tot een langere vaarvakantie. Niet voor niets al jaren achter elkaar één van de bestsellers in de Vaarwinkel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.

Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.

Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...

Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.


aanbiedingen activiteiten adn adnr Adriatische zee afval agentschap telecom ais almanak ankeren anwb app's apparatuur Atlantische oceaan automatic identification system autonoom varen avontuur baz bedieningstijden beginners belangenbehartiging belastingen Belgie bemanning beperkt groot vaarbewijs beroepsvaart besparing betonning bijzonder binnenvaart binnenvaartexamens binnenvaartnieuws binnenwater boeken boekennieuws boordboeken boot delen boot kopen boot verkopen boothuur bootverhuur boten te koop bpr brexit brugbediening buitenboordmotor buitenland caledonia cartografie catamaran cbr certificaten cevni communicatie cruises cursus cvo cwo deeleigendom denemarken dieselmotor diploma discussie doe-het-zelf douane drenthe Duitsland duurzaamheid ecdis economie ehbo el elektriciteit elektrisch varen enc engeland erfgoed Europa evenementen examen financieel fiscaal Frankrijk friesland gadgets geschenk getijden gevaarlijke stoffen gmdss goede doelen golfsurfing gps griekenland groningen groot motorschip groot pleziervaartbewijs groot vaarbewijs grote pleziervaart handhaving historie hiswa hydrografie ICC icp IJsselmeer ilent imray inland-ECDIS innovatie internationaal internationaal vaarbewijs internet Italie jachtbouw jachthavens jachtmakelaar jachtontwerp jeugdboeken jeugdzeilen kaartinstrumenten kaartpassen kado kajuitjachtzeilen keuring kielbootzeilen kinderen aan boord kiteboard kitesurfing klassieke schepen klein vaarbewijs klussen knrm kombuis kroatie kustnavigatie kustwacht leesboeken leren lesmateriaal ligplaatsen logboek m magazines manoeuvreren marcom marifonie marifoon marine markermeer marktontwikkelingen marrekrite medisch meteorologie middellandse zee milieu moezel motorbootvaren motorboten museum natuur nautische publicaties navigatie navigator nederland nie nieuwe schepen noordzee noorwegen oceaan olympische spelen onbemand varen onderhoud ondernemerschap oosterschelde Oostzee opmerkelijk overheid passagiersvaart pilot plannen plastic soup platbodem plezierbootbelasting Polen politie politiek portugal problemen productnieuws promanent provincie radar recycling reddingsbrigade reddingsmiddelen regelgeving reisvoorbereiding reizen rijkswaterstaat rijnpatent rijnvaart river information system rivieren rondvaartschipper rpr RYA sabathical satnav scandinavie scheepsbouw scheepsonderhoud scheepvaart scheepvaartboeken scheepvaartnieuws schiemannen schoonmaken sectornieuws slecht weer sloepvaren sluizen snelle motorboot software spanje spiegel der zeilvaart src sre srw staande mastroute storm stremmingen stuurbrevet SUP superjachten surfing surfschool techniek tips TKN toekomst toerisme toerzeilen topsport trends tuigage Turkije tweedehands uitrusting vaaratlas vaarbelasting vaarbewijs vaardocumenten vaargebieden vaargegevens vaargids vaarinformatie vaarkaart vaaropleiding vaarpraktijk vaarregels vaarreglementen vaarroutes vaarschool vaartax vaartberichten vaartocht vaartuigregistratie vaarvakantie vaarwater vaarweg vaarwijzer vaarwinkel vamex varendoejesamen veiligheid verhuur verkeersbegeleiding vhf visserij waddenzee wadvaren wateratlas waterkaart waterkampioen waterland waterrecreatie watersport watersportbeurzen watersportbladen watersportboeken watersportnieuws watersportopleiding watersportvakantie watersportverbond wedstrijden weer wereldomzeiling Westerschelde wetenswaardig wetgeving windsurfing winterberging winterklaarmaken winterstalling zeekaarten zeeland zeemanschap zeevaart zeevaartschool zeezeilen zeilbewijs zeilboot zeilen zeilheld zeilles zeilschepen zeilschool zeiltrim zwaar weer

Google banner

NIEUWSBRIEF

E-mail adres:

 

Blijf op de hoogte; abonneer u op de gratis nieuwsbrief

Blogarchief

Google side

Vaarwijzer weblog

Vaarwijzer™ is een website met infomatie voor watersport en scheepvaart. Informatie die u helpt om beter voorbereid het water op te gaan. In de Vaarwijzer Weblog vindt u actuele berichten en het archief van alle berichten die eerder in de Vaarwijzer Nieuwsbrief zijn verschenen.