Vaarwijzer Nieuwsbrief - 2021 week 12

Wordt deze e-mail niet goed getoond? Bekijk online.


Betalen in Amsterdam

Is het een 1 april grap? Erg grappig is het in ieder geval niet. Vanaf 1 april 2021 is het verplicht om een doorvaartvignet voor Amsterdam aan te schaffen. Dat geldt ook voor de Staande Mastroute door de hoofdstad. De nieuwe bepaling vereist eveneens een vergoeding voor ieder pleziervaartuig dat aanmeert op het Amsterdamse binnenwater.

Het doorvaartvignet kost € 20,00 en is vervolgens wel drie jaar geldig. Watersporters die met een doorvaartvignet op het Amsterdamse binnenwater varen en ook willen afmeren, zullen ook nog het dagtarief moeten betalen. Afmeren in Amsterdams binnenwater kost per vaartuig per dag € 30,00. Kijk voor de tarieven op de website van de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam waarschuwt inmiddels voor dubieuze verkopers die u een vignet willen aansmeren. Vignetten zijn alleen bij de gemeente en op de website van de gemeente te koop.

Voor een boot met een vaste ligplaats in een van de havens van Amsterdam (bijvoorbeeld een verenigingshaven) hoeft geen ligplaatsvignet te worden aangeschaft. Zij hoeven alleen een doorvaartvignet aan te schaffen.

Slecht nieuws voor de watersport in Amsterdam en schepen met die van de staande mast gebruik moeten maken. Eerder al begon de gemeente Haarlem met het heffen van bruggeld, zodat dit alternatieve deel van de staande mastroute niet meer gratis was en nu wordt de reguliere route door Amsterdam dus ook extra belast. Gratis was de doorvaart met staande mast al niet, maar los van de kosten is het aanvraagproces van een vignet nog een hele klus. U heeft een DigiD nodig, sommige eigenaren van schepen (langer dan 10 meter) moet documenten op de site inleveren en het vignet komt per aangetekende post. Na ontvangst moet u het vignet activeren en daarover hebben ze bij de gemeente ook nagedacht; 'hoe maken we het de burger lastig?'. Zo moet u onder andere het vignet op uw boot fotograferen en die foto uploaden op de site van de gemeente.

Gelukkig dat dit proces dan maar één keer per 3 jaar nodig is. Helaas, ook dat blijkt niet helemaal waar, want u moet het vignet toch wel jaarlijks verlengen. 
Een spontane doorvaart door Amsterdam vraagt vanaf 1 april dus enige planning.


Geld voor knelpunten

Goed nieuws uit de Provincie Noord-Holland.  De Provincie stelt €1,1 miljoen subsidie beschikbaar voor vaarknelpunten. Om groeiende pleziervaart op verantwoorde manier te kunnen faciliteren. Om de doorstroming en het vaarplezier te verbeteren, is het nodig knelpunten in het fijnmazige Noord-Hollandse waternetwerk weg te nemen. Gedacht kan worden aan het aanpassen van bruggen, sluizen of doorvaarbare duikers – halve buizen die sloten met elkaar verbinden, maar die nu onvoldoende diepgang en/of breedte bieden.

Cees Loggen, gedeputeerde Water: "Je hoefde de vorige zomer maar bij om het even welke waterweg te gaan staan om te zien dat Noord-Hollanders massaal het water kozen om te verpozen. Als provincie faciliteren we dat graag en op een verantwoorde manier."

Wij hebben nog wel een suggestie; een vereenvoudiging van het systeem van doorvaartvignetten in Amsterdam.


Weerstand tegen nieuwe brug

Een meerderheid van de bewoners en de maritieme sector willen geen brug over de Nieuwe Maas tussen de Rotterdamse wijken De Esch en Feijenoord. Momenteel zijn er nog zeven brugopties en drie tunnelopties voor de nieuwe oeververbinding. 'Bewonersbelangen-Veranda (BBV) komt tot de conclusie dat deze zeven opties van bruggen op ernstige nautische bezwaren stuiten, maar daarnaast ook het milieu, de leefbaarheid, het woongenot en vooral het in Rotterdam toch al weinig aanwezige groen drastisch aantasten,' schrijft voorzitter Helmich Rigter. 'De minister heeft erkend dat de Nieuwe Maas in een zeehavengebied ligt en dat hier de voorkeur uitgaat naar een tunnel. Mocht een tunnel echter niet haalbaar zijn, dan moet voor een brug extra onderzoek worden gedaan en maatwerk worden geleverd.'


Varend erfgoed veroordeeld tot sloop

Scheepseigenaar Simon J. de Waard maakt zich zorgen over de certificaatplicht voor varend erfgoed, met name voor schepen die met passagiers moeten varen om de keuringskosten te kunnen betalen, maar vanwege de coronamaatregelen niet meer mogen varen.


Nationale Motorbootvaren Prijs 2021

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2020 is mede vanwege de corona pandemie dit jaar niet toegekend. De in 2020 ingediende voordrachten kunnen echter meedingen bij het beoordelen van de voordrachten voor 2021. Motorbootvaarders, watersporters of instellingen die betrokken zijn bij het varen met een motorboot kunnen tot 31 oktober 2021 voordrachten voor de prijs indienen. Voordrachten, die in het verleden niet voor de prijs in aanmerking kwamen maar nog steeds actueel zijn, kunnen weer worden ingediend. Om voor de Nationale Motorbootvaren Prijs in aanmerking te komen, moet een initiatief of activiteit positief hebben bijgedragen aan één of meer aspecten van het motorbootvaren.


Vereniging van Kustzeilers 75 jaar

De Nederlandse Vereniging van Kustzeilers bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is, trakteert. Het 75e nieuwe lid van dit lustrumjaar wint een prachtig zeilpak met het logo van de Kustzeilers erop.


Lijnen weer als nieuw

Nog even en de boot gaat weer te water. Tot die tijd kunt u mooi nog even de lijnen een wasbeurt geven. Als de mast van de boot voor jaarlijks onderhoud naar beneden is, besteed dan ook meteen wat aandacht aan al de vallen en schoten. Met het stappenplan van de redactie van Zeilen geeft u het lopend want een stevige schoonmaakbeurt. Zo zien de lijnen er straks weer uit als nieuw.


In het Handboek splitsen van moderne lijnen wordt ook aandacht gegeven aan het onderhoud van deze moderne lijnen en de technieken die er achter zitten. Dit mooie praktische boek helpt u niet alleen de juiste lijnen te kiezen, maar ze ook de juiste manier te gebruiken.

2 opmerkingen:

  1. Vindt Amsterdam al niet fijn op de wal...nu ook niet meer over water ook niet meer...als ik al die kant op ga...dan met grootst mogelijke boog er om heen...hoe help je de watersport om zeep?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas is dat met de Staande Mast dus wel lastig. Amsterdam doet er naar onze mening goed aan om terug te vallen op de bestaande praktijk. Je betaalt voor doorvaart bij de brug/sluis waar je als eerste aankomt. Dat is wellicht arbeidsintensiever dan een online systeem, maar extra banen moet het stadsbestuur toch ook aanspreken.

      Verwijderen

Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.

Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.

Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...

Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.


aanbiedingen activiteiten adn adnr Adriatische zee afval agentschap telecom ais almanak ankeren anwb app's apparatuur Atlantische oceaan automatic identification system autonoom varen avontuur baz bedieningstijden beginners belangenbehartiging belastingen Belgie bemanning beperkt groot vaarbewijs beroepsvaart besparing betonning bijzonder binnenvaart binnenvaartexamens binnenvaartnieuws binnenwater boeken boekennieuws boordboeken boot delen boot kopen boot verkopen boothuur bootverhuur boten te koop bpr brexit brugbediening buitenboordmotor buitenland caledonia cartografie catamaran cbr certificaten cevni communicatie cruises cursus cvo cwo deeleigendom denemarken dieselmotor diploma discussie doe-het-zelf douane drenthe Duitsland duurzaamheid ecdis economie ehbo el elektriciteit elektrisch varen enc engeland erfgoed Europa evenementen examen financieel fiscaal Frankrijk friesland gadgets geschenk getijden gevaarlijke stoffen gmdss goede doelen golfsurfing gps griekenland groningen groot motorschip groot pleziervaartbewijs groot vaarbewijs grote pleziervaart handhaving historie hiswa hydrografie ICC icp IJsselmeer ilent imray inland-ECDIS innovatie internationaal internationaal vaarbewijs internet Italie jachtbouw jachthavens jachtmakelaar jachtontwerp jeugdboeken jeugdzeilen kaartinstrumenten kaartpassen kado kajuitjachtzeilen keuring kielbootzeilen kinderen aan boord kiteboard kitesurfing klassieke schepen klein vaarbewijs klussen knrm kombuis kroatie kustnavigatie kustwacht leesboeken leren lesmateriaal ligplaatsen logboek m magazines manoeuvreren marcom marifonie marifoon marine markermeer marktontwikkelingen marrekrite medisch meteorologie middellandse zee milieu moezel motorbootvaren motorboten museum natuur nautische publicaties navigatie navigator nederland nie nieuwe schepen noordzee noorwegen oceaan olympische spelen onbemand varen onderhoud ondernemerschap oosterschelde Oostzee opmerkelijk overheid passagiersvaart pilot plannen plastic soup platbodem plezierbootbelasting Polen politie politiek portugal problemen productnieuws promanent provincie radar recycling reddingsbrigade reddingsmiddelen regelgeving reisvoorbereiding reizen rijkswaterstaat rijnpatent rijnvaart river information system rivieren rondvaartschipper rpr RYA sabathical satnav scandinavie scheepsbouw scheepsonderhoud scheepvaart scheepvaartboeken scheepvaartnieuws schiemannen schoonmaken sectornieuws slecht weer sloepvaren sluizen snelle motorboot software spanje spiegel der zeilvaart src sre srw staande mastroute storm stremmingen stuurbrevet SUP superjachten surfing surfschool techniek tips TKN toekomst toerisme toerzeilen topsport trends tuigage Turkije tweedehands uitrusting vaaratlas vaarbelasting vaarbewijs vaardocumenten vaargebieden vaargegevens vaargids vaarinformatie vaarkaart vaaropleiding vaarpraktijk vaarregels vaarreglementen vaarroutes vaarschool vaartax vaartberichten vaartocht vaartuigregistratie vaarvakantie vaarwater vaarweg vaarwijzer vaarwinkel vamex varendoejesamen veiligheid verhuur verkeersbegeleiding vhf visserij waddenzee wadvaren wateratlas waterkaart waterkampioen waterland waterrecreatie watersport watersportbeurzen watersportbladen watersportboeken watersportnieuws watersportopleiding watersportvakantie watersportverbond wedstrijden weer wereldomzeiling Westerschelde wetenswaardig wetgeving windsurfing winterberging winterklaarmaken winterstalling zeekaarten zeeland zeemanschap zeevaart zeevaartschool zeezeilen zeilbewijs zeilboot zeilen zeilheld zeilles zeilschepen zeilschool zeiltrim zwaar weer

Google banner

NIEUWSBRIEF

E-mail adres:

 

Blijf op de hoogte; abonneer u op de gratis nieuwsbrief

Blogarchief

Google side

Vaarwijzer weblog

Vaarwijzer™ is een website met infomatie voor watersport en scheepvaart. Informatie die u helpt om beter voorbereid het water op te gaan. In de Vaarwijzer Weblog vindt u actuele berichten en het archief van alle berichten die eerder in de Vaarwijzer Nieuwsbrief zijn verschenen.