Vaarwijzer Nieuwsbrief - 2023 week 25


Foto: Citymarketing Den Helder

Sail Den Helder

Sail Den Helder brengt liefhebbers weer naar de betoverende wereld van zeevaart

Het grootste nautische evenement van Nederland komt op 29 juni naar de thuishaven van de Koninklijke Marine. Tijdens de laatste editie in 2017 trok Sail Den Helder honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. Ook dit jaar deelt de havenstad het podium met de Marinedagen. Van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli 2023 maken tientallen indrukwekkende tallships, Schepen van het Varend Erfgoed, moderne marineschepen en adembenemende zeiljachten hun opwachting. Bezoekers van de Marinedagen kunnen vanaf vrijdag 30 juni op het terrein van de Koninklijke Marine terecht. Tijdens beide evenementen zal er ook aandacht zijn voor maatschappelijke onderwerpen waar de stad in ontwikkelt, zoals de energietransitie en de bescherming van het leven op en onder water.


Foto: Jaap van Goor

The Ocean Race continues

Na een snelle maar grondige reparatie is ook de laatste deelnemer van The Ocean Race uit Scheveningen vertrokken. 11Th Hour Racing Team heeft zich teruggetrokken uit deze etappe, maar hoopt nog op tijd in Genua aan te komen om daar deel te nemen in de afsluitende in-port race. Tevens heeft men de jury gevraagd om te beoordelen of zij aanspraak kan maken op punten doordat zij buiten hun schuld niet aan de laatste etappe kunnen meedoen. Op 29 juni zal de jury deze zaak bespreken. Team Guyot die de aanvaring veroorzaakte heeft zich om sportieve redenen helemaal teruggetrokken en vaar direct naar de teambasis in Frankrijk. De bemanning reist dan door naar Genua.

Op dit moment ligt de VO65 Wind Whisper voorop en voer als eerste met een flinke voorsprong op de rest van de vloot de Middellandse zee binnen.


(c) Jaap van Goor

Focus aan tijdens stopover in Den Haag

De VO65's en laatste Imoca's hebben de haven van Scheveningen verlaten en de relatieve rust is weergekeerd. Op Nauticlink verscheen een lezenswaardig stuk met een blik achter de schermen van 11Th Hour Racing Team. Gezien door de ogen van Anje-Marijcke van Boxtel, mental coach van het team. Geschreven nog voor de aanvaring met Team Guyot alles natuurlijk door elkaar wierp en tegelijk laat zien hoezeer een goed team tegenslag kan overwinnen. Het schip van 11Th Hour is momenteel onderweg naar Genua waar men op tijd hoopt aan te komen om nog mee te doen in de laatste in-port race.


Zeilicoon en reder Piet Vroon overleden

De zeilwereld rouwt om het verlies van een icoon. Piet Vroon, gerespecteerd zeiler en bekend van de scheepvaartmaatschappij Vroon, is op 93-jarige leeftijd overleden. Vroon, een fervent zeiler en succesvol zakenman, werd vooral bekend door zijn serie indrukwekkende zeiljachten. Gedurende zijn leven heeft Vroon een reeks aanzienlijke zeilprestaties geleverd. Zijn jachten, allemaal Tonnerre genaamd, waren zeer befaamd in de zeilwereld en hebben talloze regatta's en races gewonnen in het Royal Ocean Racing Club (RORC) racecircuit. Vroon zelf stond bekend om zijn vastberadenheid en passie.


(c) Jaap van Goor

Op volle snelheid naar gevaar

De bekende website Clubracer doet verslag langs de wedstrijdbanen. Zo waren zij vorige week ook aanwezig in Scheveningen. Zij schreven een kritisch stuk naar aanleiding van de aanvaring tussen 11Th Hour Racting en Team Guyot.

Wij waren zelf ook de gehele week aanwezig en delen hun mening niet. Uiteraard zijn de (commerciële) belangen groot, maar er worden naar onze mening geen onverantwoorde risico's genomen. Ook niet op de korte baan wedstrijden. Kort in verhouding tot de afmetingen en snelheden die deze zeilschepen bereiken. In werkelijkheid was de baan nooit korter dan een zeemijl en lagen de boeien van een gate enkele honderden meters uit elkaar. Dat noemen wij niet direct rondjes rond de boeien varen.
Rond de boeien en zeker op kortere afstanden is het risico op een aanvaring altijd groter. Ook bij de Optimisten. En in ieder geval groter dan midden op de Oceaan. Ongelukken gebeuren en met schepen van dure materialen en onderdelen op flinke snelheid zijn de consequenties gelijk groot.

Het is waar dat de bemanning op deze Imoca's merendeels binnen zit en dat de zeilen dat beetje zicht dat er wellicht is ook nog voor een belangrijk deel wegnemen. Maar ook dat weten de bemanningen, allen professionele zeilers en zij nemen dus hun maatregels. Dat het ondanks dat fout kan gaan hebben wij helaas donderdag zelf kunnen zien. Gezien de professionaliteit van de zeilers en ondersteunende teams gaan wij er vanuit dat er uit deze aanvaring direct lessen worden getrokken. Dat zien we straks als de schepen in Genua hun laatste wedstrijden zullen varen.

Wij zijn in plaats daarvan bijzonder onder de indruk van de sportiviteit, veerkracht en kameraadschap tussen de diverse zeilers en ondersteunende teamleden en tussen de verschillende teams onderling. U heeft vast de beelden gezien van Benjamin Duttreux, schipper van Guyot, die direct in de haven zijn excuses komt maken bij Charlie Enright, zijn collega van 11Th Hour Racing.

Indrukwekkend. Als politici en ondernemers hier een voorbeeld aan nemen dan weten wij zeker dat wij in een mooiere wereld zullen leven en dat de doelstellingen van The Ocean Race voor schone Oceanen zonder problemen gehaald gaan worden.


Foto: ProRail

Spaarnebrug in Haarlem gestremd

De Spaarnebrug staat momenteel vast in de dichte stand. Daardoor is het niet mogelijk voor de scheepvaart en pleziervaart om de brug te passeren. Herstel is complexer en kost meer tijd dan vooraf verwacht werd. De verwachting is nu dat de brug in de week van 3 juli weer geopend kan worden.

De consequentie is dat op dit moment de gehele Staande Mastroute gestremd is. Dit omdat de normale route via Amsterdam op dit moment ook last heeft van een stremming. Vanaf 20 juni is het in de nachtelijke uren mogelijk om te varen via Amsterdam. Tot die tijd is het alleen mogelijk om te varen via de zee.

Beeld: Waterkaarten App

Overigens is de Melkbrug in Haarlem ook tijdelijk gestremd van 23 in de middag tot en met 24 juni  in de ochtend. Dit vanwege een evenement.

Wilt u steeds op de hoogte blijven van werkzaamheden en bijvoorbeeld stremmingen; download en installeer dan de Waterkaarten App. Deze bevat de scheepvaartberichten voor Nederland, België (Vlaanderen én Wallonië) en Duitsland. Er is een app versie voor iOS, Android en Windows.


Koningsschepen zij aan zij

De enige twee koningsschepen die wereldwijd nog actief zijn, hebben vrijdag een zeldzame gezamenlijke tocht gemaakt. De Deense Dannebrog en de Noorse Norge voeren zij aan zij van Kopenhagen naar Aarhus. Volgens het Deense persbureau Ritzau hebben de twee schepen elkaar slechts een enkele keer eerder vergezeld.


Toeren in Duitsland

Ontdek Duitsland als vaarbestemming met het nieuwe boek Toertochten in Duitsland van Frank Koorneef en het praktijkboek Varen in Duitsland van Henk Nooter.
In Toertochten in Duitsland vindt u een groot overzicht van vaartochten in Duitsland, waardoor u de mooie natuurgebieden, glooiende landschappen en historische steden bij ons oosterburen kunt verkennen. Maak op eigen kiel een rondje over de Moezel of ga op toertocht naar Berlijn. Bezoek Oost-Friesland via de Eems of vaar naar de historische stad Bremen. Uiteraard begint u goed voorbereid aan de tocht, want deze gids bevat ook kaarten en informatie over de regelgeving en reisvoorbereiding.

Varen in Duitsland heeft een iets andere aanpak. In dit praktische boek vindt u antwoorden op vragen als: Wat kom ik tegen over de grens? Welke papieren moet ik daarvoor hebben? Moet ik een ?vaarpatent' hebben? Hoeveel tijd heb ik nodig voor een tocht? Waar kan ik varen? Wat zijn de belangrijkste nautische begrippen in het Duits? Verder staan er zeven vaarroutes in. Deze beginnen vlak bij huis en zijn relatief kort en worden geleidelijk langer en voeren u steeds verder van huis. Zo kunnen de lezers, die het avontuur aan willen gaan, de stap zetten, vertrouwen op doen en steeds dieper Duitsland in varen.

Deze boeken samen met de vaarkaarten van NV Verlag, Delius Klasing of Kartenwerft bieden u samen alle benodigde informatie voor een fijne vaarvakantie in Duitsland.


Jachtbouwers vrezen tekort aan teak

Italiaanse jachtbouwers verwachten dat ze volgend jaar nauwelijks meer aan teakhout kunnen komen. Teak is hardhout en wordt gezien als duurzaam, omdat het lang meegaat. In de derdewereldlanden waar de bomen groeien is echter zoveel hout gekapt de afgelopen jaren, dat er nu een tekort is. Tevens zijn er handelsbeperkingen met Myanmar waar veel teak vandaan komt. Ook heeft corona ervoor gezorgd dat de industrie is ingestort.


Admiral's Cup keert terug

Het lijkt er erg op dat de Admiral's Cup inclusief de legendarische Fastnet Race in 2025 terugkeert op de wedstrijdkalender. Lange tijd was de Admiral's Cup het officieuze wereldkampioenschap zeezeilen tot er in 1999 een einde kwam. In 2003 werd de laatste editie gezeild.

Er zijn maar weinig evenementen die zeezeilers aanspreken als de Admiral's Cup. De Cup werd voor het eerst gevaren in 1957 en vond vervolgens tweejaarlijks plaats tot 1999. In de hoogtijdagen streden maar liefst 19 landen in teams van drie boten. Tot dat het aantal deelnemers afnam. De editie van 2001 werd geannuleerd. In 2003 werd nog gevaren, wat uiteindelijk de laatste editie bleek, want de Admiral's Cup van 2005 werd ook geannuleerd. Sindsdien heeft de wedstrijd niet meer heeft plaatsgevonden.

De Royal Ocean Racing Club maakt nu bekend dat men van plan is vanaf 2025 weer elke twee jaar een Admiral's Cup te organiseren. Naast een wedstrijd langs de kust, over het Kanaal staat ook de beroemde Fastnet Race weer op het programma. Teams zullen bestaan uit twee boten en vertegenwoordigen een land of een vereniging.

"Bringing back the Admiral's Cup is a wonderful way to celebrate the centenary of the Royal Ocean Racing Club," aldus James Neville, Commodore van de RORC, die in 1925 was opgericht en in 2025 dus 100 jaar bestaat.


Beeld: Savvy Navvy

Savvy navvy wint Marine Business Award

Savvy Navvy, de navigatie app met een Nederlands tintje, wint de Marine Business Award van de British Marine branche organisatie, de Engelse tegenhanger van de Hiswa. Savvy Navvy oprichter, de Nederlander Jelte Liebrand reageert "It is amazing. Yes we are really young and yes we have grown really quickly, but to get the recognition of the industry, as a whole is beyond belief. I honestly did not believe we would win this. I am lost for words."


Zeehavendagen Amsterdam

Met een bruisend publieksprogramma doet Het Scheepvaartmuseum op 24 en 25 juni mee aan de tweede editie van de Zeehavendagen Amsterdam: een jaarlijks terugkerend evenement waar het havenbedrijfsleven de deuren opent voor het publiek. Er staat een mooi programma klaar voor jong en oud, zowel in als rondom het museum.


1 opmerking:

  1. Uw artikel over het ‘tekort’ aan teakhout behoeft enige nuancering; door zgn. Eco keurmerk en argus ogen richting Brazilie waar nog dagelijks teak gerooid wordt maar door sancties tropisch hard hout wordt geweerd gaat de houtopbrengst waaronder teak in vlammen op.
    Terwijl Nederland zich in een knoop wringt om het braafste jongetje van de klas te zijn gaat de ontbossing door. Ik hoop dat deze rauwe werkelijkheid nu eens goed doordringt ipv. de houtmarkt onnodig tot torenhoge prijze op te stuwen en hier de boeren van hun land te trappen terwille een termijn op ‘lagere stikstof uitstoot’.

    BeantwoordenVerwijderen

Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.

Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.

Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...

Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.


aanbiedingen activiteiten adn adnr Adriatische zee afval agentschap telecom ais almanak ankeren anwb app's apparatuur Atlantische oceaan automatic identification system autonoom varen avontuur baz bedieningstijden beginners belangenbehartiging belastingen Belgie bemanning beperkt groot vaarbewijs beroepsvaart besparing betonning bijzonder binnenvaart binnenvaartexamens binnenvaartnieuws binnenwater boeken boekennieuws boordboeken boot delen boot kopen boot verkopen boothuur bootverhuur boten te koop bpr brexit brugbediening buitenboordmotor buitenland caledonia cartografie catamaran cbr certificaten cevni communicatie cruises cursus cvo cwo deeleigendom denemarken dieselmotor diploma discussie doe-het-zelf douane drenthe Duitsland duurzaamheid ecdis economie ehbo el elektriciteit elektrisch varen enc engeland erfgoed Europa evenementen examen financieel fiscaal Frankrijk friesland gadgets geschenk getijden gevaarlijke stoffen gmdss goede doelen golfsurfing gps griekenland groningen groot motorschip groot pleziervaartbewijs groot vaarbewijs grote pleziervaart handhaving historie hiswa hydrografie ICC icp IJsselmeer ilent imray inland-ECDIS innovatie internationaal internationaal vaarbewijs internet Italie jachtbouw jachthavens jachtmakelaar jachtontwerp jeugdboeken jeugdzeilen kaartinstrumenten kaartpassen kado kajuitjachtzeilen keuring kielbootzeilen kinderen aan boord kiteboard kitesurfing klassieke schepen klein vaarbewijs klussen knrm kombuis kroatie kustnavigatie kustwacht leesboeken leren lesmateriaal ligplaatsen logboek m magazines manoeuvreren marcom marifonie marifoon marine markermeer marktontwikkelingen marrekrite medisch meteorologie middellandse zee milieu moezel motorbootvaren motorboten museum natuur nautische publicaties navigatie navigator nederland nie nieuwe schepen noordzee noorwegen oceaan olympische spelen onbemand varen onderhoud ondernemerschap oosterschelde Oostzee opmerkelijk overheid passagiersvaart pilot plannen plastic soup platbodem plezierbootbelasting Polen politie politiek portugal problemen productnieuws promanent provincie radar recycling reddingsbrigade reddingsmiddelen regelgeving reisvoorbereiding reizen rijkswaterstaat rijnpatent rijnvaart river information system rivieren rondvaartschipper rpr RYA sabathical satnav scandinavie scheepsbouw scheepsonderhoud scheepvaart scheepvaartboeken scheepvaartnieuws schiemannen schoonmaken sectornieuws slecht weer sloepvaren sluizen snelle motorboot software spanje spiegel der zeilvaart src sre srw staande mastroute storm stremmingen stuurbrevet SUP superjachten surfing surfschool techniek tips TKN toekomst toerisme toerzeilen topsport trends tuigage Turkije tweedehands uitrusting vaaratlas vaarbelasting vaarbewijs vaardocumenten vaargebieden vaargegevens vaargids vaarinformatie vaarkaart vaaropleiding vaarpraktijk vaarregels vaarreglementen vaarroutes vaarschool vaartax vaartberichten vaartocht vaartuigregistratie vaarvakantie vaarwater vaarweg vaarwijzer vaarwinkel vamex varendoejesamen veiligheid verhuur verkeersbegeleiding vhf visserij waddenzee wadvaren wateratlas waterkaart waterkampioen waterland waterrecreatie watersport watersportbeurzen watersportbladen watersportboeken watersportnieuws watersportopleiding watersportvakantie watersportverbond wedstrijden weer wereldomzeiling Westerschelde wetenswaardig wetgeving windsurfing winterberging winterklaarmaken winterstalling zeekaarten zeeland zeemanschap zeevaart zeevaartschool zeezeilen zeilbewijs zeilboot zeilen zeilheld zeilles zeilschepen zeilschool zeiltrim zwaar weer

Google banner

NIEUWSBRIEF

E-mail adres:

 

Blijf op de hoogte; abonneer u op de gratis nieuwsbrief

Blogarchief

Google side

Vaarwijzer weblog

Vaarwijzer™ is een website met infomatie voor watersport en scheepvaart. Informatie die u helpt om beter voorbereid het water op te gaan. In de Vaarwijzer Weblog vindt u actuele berichten en het archief van alle berichten die eerder in de Vaarwijzer Nieuwsbrief zijn verschenen.