Nationale Sloepenshow loopt vol

Het is de afgelopen jaren niet al te moeilijk geweest om de steigers van de Nationale Sloepenshow vol te krijgen. De combinatie van een perfecte en goed bereikbare locatie in het centrum van het land, het meestal mooie weer en de vele bezoekers die deze show al jaren weet te trekken, is voor veel bouwers en aanbieders van sloepen en vletten onweerstaanbaar. Dit jaar echter lijkt het bijna helemaal vanzelf te gaan! Inmiddels zijn twee van de drie steigers zo goed als vol. De Nationale Sloepenshow wordt weer gehouden op 25 en 26 juni a.s. in de Bataviahaven van Lelystad.

Trend dit jaar is een stijging van het aantal boten per deelnemer. Henk Nooter hierover: "Zagen we de voorbije twee jaar het aantal boten per deelnemer afnemen, dat lijkt voorbij te zijn. Zes tot zeven boten, ook voor de kleinere werven, lijkt normaal te zijn dit jaar." Bijzonder verheugd is Nooter over de deelname van Antaris, Maril en Makma. "In 2008 zijn deze merken samengegaan in een krachtenbundeling. We hadden altijd wel sloepjes van deze merken liggen via de dealers maar nu komen zij zelf en daar zijn wij bijzonder trots op", aldus Henk Nooter, zoals bekend de drijvende kracht achter de Nationale Sloepenshow in de Bataviahaven van Lelystad.
Naast Antaris, Maril en Makma zijn ook gerenommeerde bedrijven als Menken Maritiem, Seafury, Steelfish, Krafterboats en Fineliner onder de vroege inschrijvers. Henk Nooter: "Direct na het openen van de inschrijvingen was de eerste dag al een van de drie beschikbare steigers volgeboekt. Tijdens onze bezoeken aan Boot Dusseldorf en Boot Holland konden wij diverse bedrijven als deelnemers noteren. En daar hoefde ik echt geen acquisitie voor te doen. Het is duidelijk dat de markt positief gestemd is. Men heeft er weer zin in en ziet de verkopen langzaam maar zeker weer toenemen. Los daarvan willen de meeste aanbieders van sloepen en vletten de Nationale Sloepenshow niet missen. We hebben al jaren de naam een beurs te zijn waar daadwerkelijk boten ter plekke worden verkocht. Het aardige is dat ik vaak door deelnemers wordt gebeld als men in de weken na de Sloepenshow nog boten worden verkocht aan mensen die hun belangstelling tijdens de show toonden. Wij vinden het belangrijk dat deelnemers het gevoel hebben dat het hun show is en niet de onze. We vragen niet de hoofdprijs voor de ligplaatsen en als er extra wensen zijn zien we altijd wel een mogelijkheid de klant van dienst te zijn. Dat is al jaren zo en dat betaalt zich nu uit."

Innovatie
Hoewel de Nationale Sloepenshow al 12 jaar in essentie hetzelfde concept hanteert (redelijke geprijsde ligplaatsen in de mooiste evenementenhaven van Nederland), worden er ieder jaar nieuwe zaken aan toegevoegd. Volgens Henk Nooter heel bewust: "Stilstand is achteruitgang. De uitdaging is verbeteringen door te voeren en tegelijkertijd wat goed is te behouden. Sterke punten van de Sloepenshow zijn naast de gemoedelijke sfeer de zeer centrale ligging van de haven, de kwaliteit van het gebied er om heen, de uitstekende bereikbaarheid over het water, de weg en het openbaar vervoer en natuurlijk de ruime parkeerfaciliteit en. "We hebben er ieder jaar wel weer nieuwe dingetjes ingebracht. Innovatie? Ach, ik ben niet zo van de grote woorden maar je moet natuurlijk wel voortdurend bezig blijven met de verbetering van je product. En vooral gewoon blijven doen; dat vinden de klanten ook wel prettig. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een blok met 2 ligplaatsen en pagodetent van 3x3 meter op twee tussensteigers te boeken. En ook daar vragen we dan weer niet de hoofdprijs voor. Fijn voor de klant en het levert in de haven ook nog een leuk beeld op. Want dat vinden wij ook belangrijk; het moet er lekker uit zien. De klant kan dan in zijn eigen omgeving en in alle rust zijn klanten ontvangen."

Omgeving belangrijk
Volgens Nooter is ook en vooral de omgeving van de haven van steeds grotere invloed op het succes van de Nationale Sloepenshow. Met name de aanwezigheid van Batavia Stad outlet center is volgens hem een sterke troef. "Hoelang verblijf je als bezoeker nou helemaal op een botenshow? Een uurtje of wat. Dan is het toch heel prettig als je je bezoek kunt combineren met een bezoek aan een publiekstrekker als Batavia Stad. Dan maak je er toch wat gemakkelijk een dagje uit van. Natuurlijk zijn er mensen die alleen en uitsluitend komen om naar de bootjes te kijken. Maar het merendeel van de bezoekers is toch ook uit op recreatie. Die verwachten dus dat er wel wat te doen is rond zo'n botenshow. Bij ons zie je dan ook vaak hele gezinnen de Nationale Sloepenshow bezoeken. Ook dat zijn serieus geïnteresseerden - en dus potentiele kopers - maar ze willen tegelijkertijd ook wel worden vermaakt. Dat hoeven wij niet zelf te doen in de Bataviahaven, dat doet onze omgeving dus wel. Dit hele gebied is ingericht op recreatie dus hoe goed wil je het hebben?"
In die zin helpt ook de aanwezigheid van zo'n publiekstrekker als de Bataviawerf waar de replica Batavia ligt afgemeerd en men een replica van de Zeven Provincien aan het bouwen is. Inmiddels telt de Bataviahaven een aantal restaurants en terrassen. Henk Nooter hierover: "Het heeft even geduurd want de economie zat ook hier wat tegen. Maar naast Paviljoen Lucht is er nu ook restaurant Bataviahaven en tegen de tijd dat de Sloepenshow in het water ligt zijn er nog twee nieuwe restaurants geopend.

Bataviahavendagen
Gelijktijdig met de Nationale Sloepenshow vinden ook de Bataviahavendagen plaats. Dit jaar aanzienlijk omvangrijker dan voorgaande jaren door de uitbreiding met een groot cultureel programma. "Artifest vond altijd in september in de binnenstad van Lelystad plaats. Dit jaar zijn ze samen gegaan met de Bataviahavendagen. Dat betekent dat 50 tot 75 kunstenaars hun kunsten zullen vertonen. De programmering is nog niet helemaal rond maar dat belooft wat. Natuurlijk zien we er wel op toe dat deelnemers aan de Nationale Sloepenshow gewoon kunnen doen waarvoor zij zijn gekomen: sloepen en vletten verkopen. Bij de indeling van het terrein zorgen wij er dus voor dat het entertainment elders op de haven plaatsvindt. Ach, we hebben hier zoveel ruimte, dus dat zit elkaar niet in de weg. Trekt alleen maar meer publiek. En dat publiek blijft ook langer want dit jaar is er op zaterdag dus ook een avondprogramma."

Gratis toegankelijk
Net als voorgaande jaren blijft de Nationale Sloepenshow gratis toegankelijk. Volgens Nooter nog steeds een van de redenen dat er veel publiek op de show af komt. "Wij hebben nog geen slechte jaren gehad als show", aldus Nooter, "dus hebben wij er in die zin ook nooit over na hoeven te denken. De bezoekers betaalt zelfs in Lelystad tegenwoordig voor het parkeren, al is dat een schijntje vergeleken bij de Randstad, maar over toegangsprijzen hoeven ze zich geen zorgen te maken. Laten ze hun geld maar bij onze deelnemers op de Maritieme Markt uitgeven. Komen die volgend jaar ook weer enthousiast terug."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.

Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.

Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...

Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.


aanbiedingen activiteiten adn adnr Adriatische zee afval agentschap telecom ais almanak ankeren anwb app's apparatuur Atlantische oceaan automatic identification system autonoom varen avontuur baz bedieningstijden beginners belangenbehartiging belastingen Belgie bemanning beperkt groot vaarbewijs beroepsvaart besparing betonning bijzonder binnenvaart binnenvaartexamens binnenvaartnieuws binnenwater boeken boekennieuws boordboeken boot delen boot kopen boot verkopen boothuur bootverhuur boten te koop bpr brexit brugbediening buitenboordmotor buitenland caledonia cartografie catamaran cbr certificaten cevni communicatie cruises cursus cvo cwo deeleigendom denemarken dieselmotor discussie doe-het-zelf drenthe Duitsland duurzaamheid ecdis economie ehbo el elektriciteit elektrisch varen enc engeland erfgoed Europa evenementen examen financieel fiscaal Frankrijk friesland gadgets geschenk getijden gevaarlijke stoffen gmdss goede doelen golfsurfing gps griekenland groningen groot motorschip groot pleziervaartbewijs groot vaarbewijs grote pleziervaart handhaving historie hiswa hydrografie ICC icp IJsselmeer ilent imray inland-ECDIS innovatie internationaal internationaal vaarbewijs internet Italie jachtbouw jachthavens jachtmakelaar jachtontwerp jeugdboeken jeugdzeilen kaartinstrumenten kaartpassen kado kajuitjachtzeilen keuring kielbootzeilen kinderen aan boord kiteboard kitesurfing klassieke schepen klein vaarbewijs klussen knrm kombuis kroatie kustnavigatie leesboeken leren lesmateriaal ligplaatsen logboek m magazines manoeuvreren marcom marifonie marifoon marine markermeer marktontwikkelingen marrekrite medisch meteorologie middellandse zee milieu moezel motorbootvaren motorboten museum natuur nautische publicaties navigatie navigator nederland nie nieuwe schepen noordzee noorwegen oceaan olympische spelen onbemand varen onderhoud ondernemerschap oosterschelde Oostzee opmerkelijk overheid passagiersvaart pilot plannen plastic soup platbodem plezierbootbelasting Polen politiek portugal problemen productnieuws promanent provincie radar recycling reddingsbrigade reddingsmiddelen regelgeving reisvoorbereiding reizen rijkswaterstaat rijnpatent rijnvaart river information system rivieren rondvaartschipper rpr RYA sabathical satnav scandinavie scheepsbouw scheepsonderhoud scheepvaart scheepvaartboeken scheepvaartnieuws schiemannen schoonmaken sectornieuws slecht weer sloepvaren sluizen snelle motorboot software spanje spiegel der zeilvaart src sre srw staande mastroute storm stremmingen stuurbrevet SUP superjachten surfing surfschool techniek tips TKN toekomst toerisme toerzeilen topsport trends tuigage Turkije tweedehands uitrusting vaaratlas vaarbelasting vaarbewijs vaardocumenten vaargebieden vaargegevens vaargids vaarinformatie vaarkaart vaaropleiding vaarpraktijk vaarregels vaarreglementen vaarroutes vaarschool vaartax vaartberichten vaartocht vaartuigregistratie vaarvakantie vaarwater vaarweg vaarwijzer vaarwinkel vamex varendoejesamen veiligheid verhuur verkeersbegeleiding vhf waddenzee wadvaren wateratlas waterkaart waterkampioen waterland waterrecreatie watersport watersportbeurzen watersportbladen watersportboeken watersportnieuws watersportopleiding watersportvakantie watersportverbond wedstrijden weer wereldomzeiling Westerschelde wetenswaardig wetgeving windsurfing winterberging winterklaarmaken winterstalling zeekaarten zeeland zeemanschap zeevaart zeevaartschool zeezeilen zeilbewijs zeilboot zeilen zeilheld zeilles zeilschepen zeilschool zeiltrim zwaar weer

Google banner

NIEUWSBRIEF

E-mail adres:

 

Blijf op de hoogte; abonneer u op de gratis nieuwsbrief

Blogarchief

Google side

Vaarwijzer weblog

Vaarwijzer™ is een website met infomatie voor watersport en scheepvaart. Informatie die u helpt om beter voorbereid het water op te gaan. In de Vaarwijzer Weblog vindt u actuele berichten en het archief van alle berichten die eerder in de Vaarwijzer Nieuwsbrief zijn verschenen.